24 mars 2009

LUR på tur

Geoffrey Graham Dow, Carlisle, LUR, Ettåringer, Hadrians Wall. Hvis noen av disse navn, ord og uttrykk kapret noe av din interesse, så er du velkommen til å lese videre.

Det høres kanskje fint ut, men jeg har i helga vært med på styretur til England. Skulle tro det var noe store rike firmaer drev med, men nei da. Norsk misjonsselskaps barne og ungdomsorganisasjon (NMSU) sitt landssungdomsråd (LUR) har vært på tur. I stede for å legge styremøte til Stavanger slik vi pleier, ble det en tur til Carlisle, der vi også fikk se på noe av arbeidet den Anglikanske kirke driver i sammarbeid med NMS og NMSU. 

Det er ikke alle som kan skilte med å ha vært hjemme hos biskoppen av Carlisle, men det kan jeg, og det anbefales på det varmeste. Geoffrey Graham Dow er en knakande trivlig kar med et brennende hjerte for Evangeliet og for Ungdom. Han er en biskop på vel 65 år som synes det er leit at gamle folk rundt i menighetene bare vil synge gamle sanger og høre på stiv liturgi. Sammen med noen prestekolegaer jobber han med å skape mer liv og visjoner i bispedømmet sitt.

På Søndagskvelden var vi på møte i St James kirke. Presten satt i kirkebenken, og møtet ble holdt av menigheten. Det var et ganske stort lovsangsband med egen blåserrekke. En god bønnestund og vitnesbyrd fra flere av menighetens unge. Talen ble holdt av en ungdomsprest, og stemningen var knall. Det var rett og slett godt å være der. Det var folk fra de fleste aldersgrupper til stede, og et tydelig godt fellesskap.

                                           

Noe av det NMS og NMSU gjør i Carlisle, er at vi har et ettåringsteam bestående av 2 brasilianere og 2 norske som driver med forskjellige prosjekter. Blant annet forskjellige workshops", etter-skoletid-henge-sted for ungdom, og masse annet. Veldig spennende å se. Vil du vite mer om hvordan ettåringene i Carlisle har det, kan du jo bare ta en titt på bloggene dems: elisabeteng.blogspot.com og johannaincarlisle.blogspot.com

                                         

Carlisle er en artig liten by nord-vest i england, og mange av de som bor der snakker nesten skottsk. Carlisle er faktisk så langt nord at vi tok en formidagstur til Hadrians Wall. Hadrians Wall var i romertiden markeringen av romerrikets yttergrense, og deler av en robin hood film skal ha vært spilt inn der. Jeg er også ganske overbevist om at det var i dette landskapet Postman Pat ble filmet også, det så i alle fall helt slik ut.

Restene etter Hadrians Wall som en gang har vært mellom 3 og 4 meter høy.

landskapet rundt Hadrians Wall, med muren i bakgrunn oppe på klippene bakerst i bildet. (Er det sauene til Alf og Dorothy Thomsen vi ser mon tro?)

5 kommentarer:

Siri sa...

Jeg har ogsaa vaert akkurat der paa Hadrians Wall!!! Bare for 5 aar siden:) Det er virkelig fint der!!
Haaper du har det bra!

Anonym sa...

Eg har alltid vore overtydd om at ein av prestane heimeifrå hadde rolla som presten i postman pat.

Andreas sa...

Siri: Jepp det er fint der, men hvordan går det i Mali? lenge siden du har oppdatert bloggen din, og jeg lurer jo på hvordan du har det. Hint hint. ;o)

Kjetil: Kan anbefale denne siden: www.postmanpat.com
Der finner du oversikt over alle som er med i Postman Pat, og et postman pat spill, hvirkelig vært et besøk.

Roger sa...

Holder en knapp på Peter Fogg når det gjelder de sauene der..

Andreas sa...

Roger: hvis det er den Peter Fogg jeg vet hvem er, så kommer han fra Nord Wales, bildet er tatt lenger Nord, også tror jeg ikke den Peter Fogg hadde sauer, han var mer kjent som teolog.