25 november 2009

Det kjæm sei.

Nå har leselysten økt betraktlig fra forrige innlegg. Effektiv tid på lesesal har økt, og inneffektiv tid i kantinen har gått ned. Nå leser jeg til jeg er tom for mat, og sulten melder seg, en god strategi om jeg må få si det selv. Eksamensnervene derimot har ikke tatt helt overtaket enda, og med hjemmeeksamen neste uke er det litt urovekkende.

Vel, vel, nok om det. Det er jo lyspunkter i tilværelsen også. Nå er det endelig samsvar mellom værmelding og vær. Det bøtter ned ute, noe metrologene har meldt i lange tider. I følge yr.no skulle det ha bøtta ned helt siden midten av forrige uke, men det har begrensa seg til spredte byger, og en og annen kortvarig nedhøljing, men nå er det orden på sakene. Endelig!

På toppen av ukens gladsaker troner likevel dagens utprøving av en ny kebabsjappe. En libanesisk sjappe som serverer mye forskjellig, deriblant kebab. Av de sentrumsnære kebabsjappene troner den her klart høyest slik jeg ser det. En kan velge mellom lam kylling og biff-kjøtt (storfe på norsk), og jeg valgte selvsagt biff. Størelsesmessig sto valget mellom stor og liten, der stor var 2 små lefser som var spleiset sammen. Stor var dermed akkurat dobbelt så stor som liten, og akkurat dobbel så dyr. Henholdsvis 40 og 80 kroner hvis man valgte storfekjøtt. Lefsa var grei, den beste i byen, men klart forbigått av andre utenfor sentrum, i alle fall mamarosa i knarvik sin som klart har den beste lefsa. Dressingen kunne godt vært litt sterkere, men ok, også må man huske å bestille ekstra dressing, den ble ellers litt tørr.

Jaja, sånn går no dagan, jula nærmer seg og jeg ser frem til å komme hjem til Toten, til mors gryter, og SNØ... noe det ikke er for mye av i Bergen.
God høst så lenge, så kommer det sikkert en og annen oppdatering etter hvert.

5 kommentarer:

Roger sa...

Lam kylling... er den billigere enn den gående?

Anonym sa...

Hahaha:D Knakande god Roger!

renate sa...

liker så se hvordan høydepunkter i tilværelsen forandrer seg etter hvor i landet man er. =) (mtp vær og værmeldinger)
i tillegg stor stas at knarvik er nevnt i en blogg :D

Roger sa...

Testet kebab på Gol i går, faktisk meget bra. Litt kjedelig saus, men kjøttmengden var formidabel!

Arne sa...

Kebabb, sukk...