02 juni 2009

Misjonsreise med bokhandleren i Arusha

Som den misjonsglade totningen jeg er, lot jeg ikke sjansen gå fra meg når jeg fikk tilbud om å bli med å spre Guds ord til de Tanzanianske stammer.

Med landcruiseren full av bibler, og kristen litteratur bar det i veg. Selvfølgelig startet vi med bilbønn, noe som er meget viktig på de Tanzanianske veier...
Etter bønnestund la vi i veg, og her jobber jeg med "misjonærskille" i solen. Solkrem er for pyser.

Her ser du grunnen til at Bønn er viktig i Tanzaniansk trafikk. Denne lastebilen har nylig kolidert med en Landcruiser som ble totalvrak.

I misjonens tjeneste er det viktig å ta spranget....

...her for komme til et fint utsiktspunkt ved veien...


...et område som også bød på noen klatrbare klipper. jippi:)


Målet for dagen var Waama bibelskole der amrikanerene Ben og Jessie er lærere. Som seg hør og bør, så tjener selvsagt stuen som verksted når det trengs.

På Waama måtte vi selvfølgelig frem på morgensamling å presentere oss og komme med hilsner.
Her er Trond i aksjon med boksalget, og det går unna med både bibler, sangbøker og annen litteratur.

Fra Waama dro vi videre til Dongobesj, der de vi skulle møte ikke var til stede, så vi bare fortsatte videre til Haydom.
Som turist måtte jeg selvfølgelig ha turistbilde fra Haydom, det skulle jo bare mangle. Dette sykehuset er jo verdenskjent, i alle fall blant noen folk i Norge.
Haydom hadde til min store glede egen Macho-klinikk, noe jeg tenkte måtte passe for meg. Her passer det jo med dagens konkurranse: Macho er Ksvahili, men hva er det på norsk?

Denne Landroveren er en 65 model, og tilhører en gammel pansjonert engelsk sosialantropolog med skikkelig stil. Han har brukt store deler av livet sitt på å studere Hatzabe-stammen, som er en av verdens mest primitive folkslag.
Her ser du en Hatzabe i sin hytte. Hatzabeene lever av jakt, og har bavianer som ynlingsmat

På kvelden dro vi opp på Hararfjellet med utsikt over et gedigent område, og en fantastisk solnedgang.


Dagen etter dro vi tilbake til Dongobesj, og fikk endelig tak i bokhandleren der, slik at vi fikk lempet av noen bøker. En riktig trivlig kar som tok seg tid til en fotosesjon.

Etter boklevering i Dongobesj, dro vi til Mbolo, og ble med misjonær Lars Stenslad å vise frem Jesusfilm langt ute i Busjhen et sted. Helt fantastisk opplevelse. Et sted mellom 200 og 300 personer møtte opp for å se på Jesusfilm, musikkvideoer, og høre taler av Lars og noen medfølgende evangelister...
...mens folket satt i gresset å så film, så var misjonærene budne på ris med kylling, og en kopp chai.
Det ble en sen og minnerik kveld, og vi overnattet en natt til hos Ben og Jessie, før vi neste morgen satte kurs mot Arusha igjen. (selvfølgelig benyttet Trond sjansen til å selge noen flere bøker.)
Vi tok en "snarvei" tilbake til Arusha. De lokale langtransporttaxiene kjører ikke denne veien p.g.a dålig veistandard, så vi tenkte at dette måtte være perfekt for oss.


En helt nydelig nedkjøring med fantastisk utsikt og rikelig med kjøreutfordringer avsluttet med elvekryssing. Kan det bli bedre?


Ja det kan faktisk bli bedre, det kan toppes med lianeslengeing...

...Vi fant nemlig noen lianer på veien, og da må man benytte sjansen, jepp litt Tarzanstemning her.

Her er et unikt bilde. En totning forran en Landcruiser med et Baobabtre i bakgrunn.


Landcruiseren gjorde jobben på lik linje med bokhandler og sjafør Trond, og som alle turraporter skal avsluttes: Da vi kom hjem var vi alle (begge) enige om at det hadde vært en fin tur.

7 kommentarer:

Aud Feed Davis sa...

Hei Andresa!
Vett du kå nå blei eg skikkelig misunnelig! Det såg bare så artig ut, og eg fekk skikkelig afrika kick. Ut i busjen med landrover, på hyttebesøk med koselige afrikanere og chai... Det e afrika det! Med hompete veier og uventede opplevelse...

Du må kose deg masse videre!

Aud Feed Davis sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Roger sa...

De siste bildene kunne du ha spart deg, dårlig gjort:)
Ser sykt gøy ut, gleder meg med dere og i Herren -alltid;)

May Linn sa...

Macho? Er det Øye eller Øyner? :)

Ser ut som at du koser deg ^^

Hilde sa...

(neida, ikke grønn av misunnelse)
Hørtes ut som en helt ok tur....

Anette sa...

Machoklinikken må vel være omtrent det motsatte av Kvinneklinikken? Høres ut som du har hatt det gøy, onkel Andreas! Kommer du og besøker meg i Tromsø når du får tid?

Julie sa...

Rart rart rart (artig artig artig)! Kule bildo, e æ litt messunnle...!