12 juni 2009

Den siste uke i Tanzania

Den siste uka jeg hadde i Tanzania sto opplevelsene i kø. Om alt nå havner i riktig rekkefølge vet jeg ikke, for det var litt for mange intrykk til å kunne sortere dem.
Vel vel... Etter endt boktur er det tid for mat. Lørdag ble det slakting av Rune, Tronds geit. (For mer info og utførlig informasjon om denne seansen, skjekk ut Tronds Blogg.)
Rune endte i alle fall som et herlig måltid Lørdag kveld, etter mitt syn en stor sukses.

Vi kunne jo ikke bli værende på Misjonsstasjonen på søndagen, så vi tok på våre Kirke til kirke sko, og la i veg. Trond hadde en avtale med en lokal evangelist, så vi endte opp i en Masaikirke litt utenfor alfarsveg.

Selvfølgelig holdt det ikke med en kirke, så vi reiste videre til en til, her ved en velsignelsesrunde etter Gudstjenesten.

Våres alebi for turen var jo boksalg, og her er Trond i full gang med å selge bøker til den store gullmedalje. Som seg hør og bør ble vi jo selvsagt også servert Chai og ris. Du skal som hvit selvfølgelig ikke reise sulten derifra...

...men til slutt måtte vi reise, og vi hadde jo bil, så den ble selvfølgeelig fylt med så mange som mulig på vei hjem fra Kirken. I alt 7 stykker foruten kvinner og barn.

Mandag satte vi oss på motorsyklene, og peisa på ut i Bushen. Selvfølgelig med åndelig og kroppslig føde underveis. Her er Trond med andaktsbok og pølsesnabb .

Området vi kjørte i var forholdsvis tørt, noe dette tørre elveleie forsåvidt ilustrerer. Trodde egentlig det var rtegntid på denne tiden, men den uteble vist akkurat her.

Vi kan jo ikke bare kjøre motorsykkel. I tilegg til å reise fra resturant til resturant og spise biff og kylling, reiste vi på masaimarked med Reidun Svensen. For Trond og Reidun som begge er godt vante markedstravere, var dagens mål å selge en del bøker. Trond hadde i tillegg mål om å skaffe seg en geit fordi hans gjenlevende geit(bambi) var ensom. Det endte på en geit som var forrholdsvis mørk i håret, og den fikk derfor navnet Edgar.
Jeg benyttet anledningen til å traske rundt på markedet og kjøpte blant annet bildekksko, en knall invistering.

Trond hadde ukene før jeg kom vært litt ute å kjøre med noen mageproblemer, og var rast litt ned i vekt. Som bevisst matglad totning så jeg det som delevis mitt ansvar å få'n opp mot normal vekt igjen, her ved hjelp av en blanding av smør og Baconfett, det pleier å gjøre susen.

Takk for en flott tur Trond, ser frem til å få deg på norsk jord igjen.







2 kommentarer:

Martin sa...

Ser ut som du har hatt det sykt kult i Afrika Andreas :=)

Beate sa...

Det hørres ut som ein fantastisk tur! Så spørs det bare om me får toppa den i Israel =)